Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nikujaga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéshús
  • 4-5 szem burgonya
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 fej lilahagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 dl szójaszósz
  • 10 dkg borsó
  • 3 evőkanál olaj
  • curry

Elkészítése

A húst nagyobb kockákra vágjuk, majd hasonló méretűre daraboljuk a krumplit, a sárgarépát és a hagymát is. Egy wokban felforrósítjuk az olajat, és beletesszük a húst. Kevergetve addig sütjük, amíg kifehéredik, és kérget kap.

Ezután hozzáadjuk a hagymát és a sárgarépát, majd pár perc pirítás után a krumplit is. Felöntjük a szójaszósszal és a fehérborral, megszórjuk curry porral, és jól összekeverjük, hogy mindenhol átjárják az ízek. Mérsékeljük a lángot, fóliával lefedjük a serpenyőt, és lassan pároljuk az egészet.

A főzés során figyelünk rá, hogy a zöldségek megpuhuljanak, de ne főjenek szét. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a borsót, és további néhány percig főzzük, amíg teljesen megpuhul. Melegen tálaljuk.

Tipp

A nikujagát készíthetjük marhahússal is, úgy még közelebb áll a japán eredetihez. Ha szeretnénk karakteresebb ízt, tehetünk bele kevés gyömbért vagy csípős paprikát is. Köretként gőzölt rizs illik hozzá a legjobban.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/nikujaga/