Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Paprikás krumpli

Nokedlis paprikás burgonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A nokedlis paprikás burgonya egy laktató, házias egytálétel, amely a klasszikus paprikás krumpli és a frissen főzött nokedli párosításával válik még tartalmasabbá. Gyorsan elkészíthető, egyszerű alapanyagokból, így hétköznapi ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.10.21.

Hozzávalók

Nokedli

Elkészítése

Paprikás burgonya

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és kevés delikáttal, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a burgonyát, majd puhára főzzük.

Nokedli

A lisztet összekeverjük a tojásokkal és egy csipet sóval. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy nokedlitésztát kapjunk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beleszaggatjuk a tésztát, és addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére. Ezután leszűrjük.

Összeállítás

A kifőtt nokedlit a paprikás burgonyához keverjük, majd együtt rövid ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

A nokedlit egy kevés olajjal is átforgathatjuk, mielőtt a burgonyához keverjük, így nem tapadnak össze. A paprikás krumpli pikánsabb lesz, ha egy kevés erős paprikát vagy csípős kolbászt is adunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is