Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nokedlis paprikás burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 2 csomag füstölt virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • só
  • bors
  • delikát
  • pirospaprika
  • olaj
  • 1 kg burgonya
  • 2 csomag füstölt virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • só
  • bors
  • delikát
  • pirospaprika
  • olaj

Nokedli

  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • víz
  • só
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • víz
  • só

Elkészítése

Paprikás burgonya

A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal és kevés delikáttal, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a felkarikázott virslit és a burgonyát, majd puhára főzzük.

Nokedli

A lisztet összekeverjük a tojásokkal és egy csipet sóval. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen lágy nokedlitésztát kapjunk. Egy nagy lábasban vizet forralunk, beleszaggatjuk a tésztát, és addig főzzük, amíg a nokedlik feljönnek a víz felszínére. Ezután leszűrjük.

Összeállítás

A kifőtt nokedlit a paprikás burgonyához keverjük, majd együtt rövid ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

A nokedlit egy kevés olajjal is átforgathatjuk, mielőtt a burgonyához keverjük, így nem tapadnak össze. A paprikás krumpli pikánsabb lesz, ha egy kevés erős paprikát vagy csípős kolbászt is adunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/nokedlis-paprikas-burgonya/