Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Nyári (vietnámi) tekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A konzerv zöldségeket lecsepegtetjük, mint a babot és a csírát. Amit kell meghámozunk, majd a többivel együtt nagyon vékony csíkokra vágunk és a töltéshez odakészítjük magunkhoz közel. A tofut csíkokra vágjuk és kevés olajon vagy általunk használt zsiradékon megsütjük. Egy akkora edénybe hideg vizet engedünk, amibe a rizslap belefér és beletesszük. Addig hagyjuk ázni, amíg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2023.09.06.

Hozzávalók

Mártás

Elkészítése

A konzerv zöldségeket lecsepegtetjük, mint a babot és a csírát. Amit kell meghámozunk, majd a többivel együtt nagyon vékony csíkokra vágunk és a töltéshez odakészítjük magunkhoz közel.

A tofut csíkokra vágjuk és kevés olajon vagy általunk használt zsiradékon megsütjük.

Egy akkora edénybe hideg vizet engedünk, amibe a rizslap belefér és beletesszük. Addig hagyjuk ázni, amíg felpuhul és könnyen formázhatóvá válik. Ekkor kiterítjük magunk elé és kisimítjuk lehetőleg teljesen. Tipp: nekem az vált be, hogy egy műanyag vágódeszkára tettem rá, amit előtte bevizeztem, így nem szárat ki annyira gyorsan, és tekerésnél nem szakadt, nem tapadt le. Először egy fa vágódeszkával próbálkoztam, de az nem vált be.

Ezután jöhet a töltés. Tetszés szerinti zöldségeket és tofut (nem muszáj mindegyik tekercsnek egyformának lennie!) halmozunk a kiterített rizslapra és a két szélét ráhajtjuk, majd alulról felhajtjuk és elkezdjük feltekerni, mint a palacsintát, csak kissé szorosabbra.

Addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak.

Az öntethet tetszés szerinti mennyiségű mogyoróvajat keverünk ki a fűszerekkel. Ezt mindenki a saját ízlésének megfelelően tapasztalja ki. A lényeg, hogy egyszerre legyen a mártás kissé édeskés, savanykás és sós. Egyszóval pikáns, de ez mindenkinél egyénileg változó és azis, hogy mennyire szeretitek sűrűn.

Ha nem mogyoróvajjal szeretnétek dolgozni, akkor itt találtok körülbelüli arányokat is:

200 g földimogyoró

3 ek szójaszósz

ujjnyi gyömbér

0,5 lime leve

1-2 ek cukor

2 gerezd fokhagyma

1 ek rizs vagy almaecet (elhagyható)

2-3 dl víz

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is