A kelkáposztát leveleire szedem, majd forró, sós vízben addig főzöm, amíg megpuhul, de még nem kezd el szétesni. Leszűröm és hűlni hagyom egy kicsit, majd a felét egy kivajazott tepsi aljára terítem.
Ezután apróra vágom a hagymát, és olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a darált húst, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítem, majd addig pirítom, amíg a hús szépen átsül. Ekkor hozzákeverem a rizst, és további 3-5 percig pirítom, amíg a rizs üveges nem lesz. A rizses húst a tepsiben lévő kelkáposzta rétegre terítem.
A maradék kelkáposztával lefedem a rizses húst, ügyelve arra, hogy mindenhol befedje. A tejfölt összekeverem a tojással és egy kevés piros arannyal, majd ezt a keveréket egyenletesen ráöntöm a kelkáposztára.
A tepsit 170 °C-ra előmelegített sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a rizs megpuhul. Ekkor a tepsi tetejére paradicsomszeleteket és pár karika csípős zöldpaprikát teszek, majd megszórom reszelt sajttal. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.