Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nyárias rakott kel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 0,5 kg darált hús
  • 40 dkg rizs
  • 1 db paradicsom
  • 5 db zöldpaprika (lehet csípős)
  • 1 fej hagyma
  • 850 g tejföl
  • 15 dkg trappista
  • só
  • bors
  • fűszerpaprika
  • piros arany
Nyárias rakott kel kép

Elkészítése

A kelkáposztát leveleire szedem, majd forró, sós vízben addig főzöm, amíg megpuhul, de még nem kezd el szétesni. Leszűröm és hűlni hagyom egy kicsit, majd a felét egy kivajazott tepsi aljára terítem.

Ezután apróra vágom a hagymát, és olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a darált húst, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítem, majd addig pirítom, amíg a hús szépen átsül. Ekkor hozzákeverem a rizst, és további 3-5 percig pirítom, amíg a rizs üveges nem lesz. A rizses húst a tepsiben lévő kelkáposzta rétegre terítem.

A maradék kelkáposztával lefedem a rizses húst, ügyelve arra, hogy mindenhol befedje. A tejfölt összekeverem a tojással és egy kevés piros arannyal, majd ezt a keveréket egyenletesen ráöntöm a kelkáposztára.

A tepsit 170 °C-ra előmelegített sütőbe teszem, és addig sütöm, amíg a rizs megpuhul. Ekkor a tepsi tetejére paradicsomszeleteket és pár karika csípős zöldpaprikát teszek, majd megszórom reszelt sajttal. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, amíg a sajt szépen megpirul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/nyarias-rakott-kel/