Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nyárias rizseshús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 bögre basmati rizs (2,5 dl)
  • 30 dkg csirkemell
  • 2 szál újhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,5 darab piros húsú paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl víz (forró )
  • 1 darab tyúkhúsleves kocka
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 mokkáskanál só
  • 2 csipet bors

Elkészítése

Az olajat felmelegítjük.

A csirkemellet kockákra vágjuk. A zöldségeket meghámozzuk és felaprítjuk.

Az olajon a húst fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadom a zöldségeket, a zúzott fokhagymát és végül a rizst. Alaposan elkeverjük és sózzuk, borsozzuk.

A forró vízben feloldjuk a húsleveskockát és az ételhez adjuk. Mikor már kezd forrni, akkor megkóstoljuk és ha szükséges még fűszerezzük.

Addig főzzük közepes lángon fedő nélkül, amíg szinte az összes folyadék elfő alóla. Ekkor a lángot elzárjuk alatta, ráteszünk egy fedőt és még 10 percig hagyjuk, hogy a rizsszemek tovább duzzadjanak, illetve beszívják a maradék pici levet.

Csemege uborkával tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/nyarias-rizseshus/