Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Olasz rakott csirke

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az olasz rakott csirke egyszerű, mégis tartalmas fogás, amelyben a sült csirkehús, a makaróni és a paradicsomos mártás találkozik. A rétegezésnek és a sajtos sütésnek köszönhetően ízletes, laktató étel, ami akár maradék sült csirkéből is könnyen elkészíthető.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A sült csirkét kicsontozzuk, húsát 1 cm vastag szeletekre daraboljuk. A makarónit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, és kevés olajjal átforgatjuk. A vöröshagymát lereszeljük, egy evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük, és kb. 5 percig főzzük.

Egy tűzálló tálat kikenünk a margarin felével. Az aljára tesszük a makaróni egyharmadát, erre a csirkehús felét, majd a mártás felét és a reszelt sajt egyharmadát. Ismét makarónit terítünk rá, majd a maradék csirkehúst, a mártást és a margarint. A tetejére a maradék makaróni és sajt kerül.

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul és aranyszínű lesz.

Tipp

A rétegek közé tehetünk egy kevés főtt zöldséget, például brokkolit vagy cukkinit is. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, szórhatunk a tetejére oregánót vagy bazsalikomot a sajt mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is