Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Olasz rakott csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db sült csirke
  • 20 dkg makaróni tészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • só
  • bors
  • rozmaring
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg margarin
  • 15 dkg sajt

Elkészítése

A sült csirkét kicsontozzuk, húsát 1 cm vastag szeletekre daraboljuk. A makarónit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük, és kevés olajjal átforgatjuk. A vöröshagymát lereszeljük, egy evőkanál olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd kevés vízzel felengedjük. Sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük, és kb. 5 percig főzzük.

Egy tűzálló tálat kikenünk a margarin felével. Az aljára tesszük a makaróni egyharmadát, erre a csirkehús felét, majd a mártás felét és a reszelt sajt egyharmadát. Ismét makarónit terítünk rá, majd a maradék csirkehúst, a mártást és a margarint. A tetejére a maradék makaróni és sajt kerül.

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul és aranyszínű lesz.

Tipp

A rétegek közé tehetünk egy kevés főtt zöldséget, például brokkolit vagy cukkinit is. Ha pikánsabb ízt szeretnénk, szórhatunk a tetejére oregánót vagy bazsalikomot a sajt mellé.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/olasz-rakott-csirke/