Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Omlós, sajtos-tejfölös csirkemell recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 330 gramm tejföl
  • 1,5 dl tej (vagy amennyit a tejfölös massza felvesz, hogy kellően önthető legyen)
  • 20 dkg sajt
  • 2 teáskanál majonéz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 gramm ömlesztett sajt
  • kevés vaj
  • só
  • bors
  • oregánó

Elkészítése

A csirkemmellet tetszőleges szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a kivajazott tepsibe tesszük (fontos, hogy ne sajnáljuk a vajat, hiszen ez is nagyon finom ízt ad a húsnak).

120 fokon 15-20 percig sütjük vagy amíg kifehéredik a hús.

Ez idő alatt felvágjuk a hagymát és lereszeljük a sajtot. A tejfölt a tejjel és a sajtkrémmel elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én pluszban tettem egy kis oregánót is bele, ami nagyon finom ízt adott az ételnek, majd a reszelt sajtból is keverünk a masszába egy keveset.

Ha a hús kifehéredett, akkor mehet rá a hagyma, majd a masszát is ráöntjük és megszórjuk a reszelt sajttal.

1 órán át sütjük lefóliázva 220 fokon. Ha ez kész, akkor levesszük a fóliát és még annyi ideig sütjük, hogy a sajt megpiruljon.

Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk.

Jó étvágyat! 😉

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/omlos-sajtos-tejfolos-csirkemell/