Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Hidegtálak

Őzgerencben sült rúd fasírt, fekete retek salátával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: fél kg darált hús 1 csomag bacon szalonna 1 nagyobb sárgarépa 2 marék darált dió 1 nyers tojás + 6 db főtt tojás 1 ek kókuszzsír 1 fej vöröshagyma 3 cikkely fokhagyma só, bors A salátához: 3 fej fekete retek 2 fej lila hagyma 2 ek méz 2 ek tökmag olaj Elkészítése: A darált […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bodnár Éva
Beküldte: 2017.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 marék darált dió
  • 1 nyers tojás + 6 db főtt tojás
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 cikkely fokhagyma
  • só, bors

A salátához:

  • 3 fej fekete retek
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek tökmag olaj


Elkészítése:

A darált húshoz reszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a nyers tojást, a diót, a kókuszzsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítjük sóval, törött borssal és az egészet jól összegyúrjuk.

Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy először az egyik, majd a másik oldalon lógjon túl.

A húsmassza felét a forma aljára terítjük, és a tenyerünk élével egy mélyedést nyomunk a közepébe.

Ebben elrendezünk a főtt tojásokat és rárakjuk a húsmassza másik felét. (Én a tojások végeit le szoktam vágni). Ráhajtogatjuk a szalonnát, befedjük bevizezett sütőpapírral, vagy fóliával, majd az egészet beleállítjuk egy nagyobb tepsibe.

A tepsibe öntünk egy bögre vizet és 180 fokon légkeveréses funkcióval kb. 35 percig sütjük.

Levesszük a takarást, szép pirosra sütjük a szalonnát, majd a sütőből kivéve átfordítjuk az egészet a tepsibe, hogy az alját is meg tudjuk pirítani.

Fekete retek saláta

A salátához nagy lyukú reszelőn lereszeljük a fekete retket és enyhén megsózzuk, majd 10 -15 percig állni hagyjuk. Hozzávágjuk a lila hagymát, ízesítjük a evőkanál mézzel és a tökmag olajjal.

[box style=”info”]Ha elszakadunk a fasírtokhoz használt áztatott zsömlétől, máris sokat teszünk egészségünkért.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Bodnár Éva
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is