Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Őzgerinces, sajtos fasírt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g darált hús 3 zsemle beáztatva 2 gész tojás 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 ek olaj só őrölt bors majoránna bazsalikom rozmaring 150 g sajt Elkészítése: A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk. A hagymákat apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk az olajon. A húst egy tálba tesszük és a zsemlékkel, a tojásokkal, a hagymákkal, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
mariabarsonynedankovics
Beküldte: 2017.05.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús
  • 3 zsemle beáztatva
  • 2 gész tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • őrölt bors
  • majoránna
  • bazsalikom
  • rozmaring
  • 150 g sajt


Elkészítése:

A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk.

A hagymákat apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk az olajon.

A húst egy tálba tesszük és a zsemlékkel, a tojásokkal, a hagymákkal, a fűszerekkel, és jól összedolgozzuk.

Az őzgerincformát kibéleljük sütőpapírral. A hús felét a formába tesszük, a két ujjunkkal kis mélyedést húzunk bele és a hosszú csíkokra vágott sajtot beletesszük, majd rásimítjuk a többi húst és ráhajtjuk a sütőpapírt a tetején.

180 fokos sütőben készre sütjük a húst kb 40-45 perc alatt. Pecsenyés tálra borítjuk a fasírtot. lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a sütőbe, hogy színt kapjon.

Szinte bármilyen körettel és savanyúsággal tálalhatjuk.

[box style=”info”]Bármivel tölthetjük a húsunkat: főtt tojással, főtt zöldségekkel, mindegyikkel finom .[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
mariabarsonynedankovics
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is