Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pacal pörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg tisztított, csíkokra vágott pacal
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • olaj
  • bors


Elkészítése:

A megmosott, tisztított csíkokra vágott pacalt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és körülbelül 10-15 percig főzöm. 15 perc eltelte után leszűröm.

A hagymát kockákra vágom, kevés olajon megfonnyasztom, majd félre húzom és meghintem pirospaprikával. Hozzáadom a pacalt, sózom, borsozom, majd a fokhagymát is hozzáadom. Vízzel felöntöm és puhára párolom. Ha a levét elfőtte akkor azt pótolom.

Főtt burgonyával tálaltam.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pacal-porkolt-2/