Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pacalpörkölt igazi magyaros fogás, amely lassan főzve adja ki a legjobb ízeit. Hosszabb időt igényel, de a végeredmény omlós hús és gazdag, fűszeres szaft lesz, amit friss kenyérrel vagy főtt burgonyával érdemes tálalni.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2013.08.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A pacalt alaposan megmossuk, majd egy nagy fazékban feltesszük főni egy egész fej vöröshagymával együtt. Körülbelül 40–50 percig főzzük, majd leszűrjük.

Pörkölt alap

Közben elkészítjük a pörkölt alapot: a zsíron vagy olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított paradicsomot és a paprikát. Megszórjuk pirospaprikával, és jól elkeverjük.

Főzés

A megfőtt pacalt csíkokra vágjuk, az alaphoz adjuk, majd felengedjük vízzel. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és csípős paprikával ízesítjük. Lassú tűzön főzzük 3–4 órán keresztül, közben az elfőtt vizet pótoljuk, amíg a hús teljesen megpuhul.

Tipp

Friss, ropogós parasztkenyérrel a legfinomabb, de főtt burgonyával is tálalhatjuk. A hosszú főzés miatt érdemes nagyobb adagot készíteni, mert másnapra még jobban összeérnek az ízek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is