Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb 1,5 kg nyers hátsó csülök 1,5 kg pacal 1-2 db sertésköröm 4 ek zsír 10 dkg füstölt (házi) szalonna 5 közepes fej vöröshagyma 1 fej nagy fokhagyma 500 g sűrített paradicsom 1 TV paprika 1 hegyes erős paprika 10 szem borókabogyó 6-8 db babérlevél 1 ek szemes kömény 3 púpos ek pirospaprika szemes […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
200 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
tibor52
Beküldte: 2017.03.03.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb 1,5 kg nyers hátsó csülök
  • 1,5 kg pacal
  • 1-2 db sertésköröm
  • 4 ek zsír
  • 10 dkg füstölt (házi) szalonna
  • 5 közepes fej vöröshagyma
  • 1 fej nagy fokhagyma
  • 500 g sűrített paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 10 szem borókabogyó
  • 6-8 db babérlevél
  • 1 ek szemes kömény
  • 3 púpos ek pirospaprika
  • szemes bors
  • só, őrölt bors


Elkészítése:

A nyers pacalt mosást követően 15 percig forró vízben főzzük, majd újra lemossuk és azt követően abáljuk! Az abáló lébe melléteszünk egy fél vagy 1 kisebb fej vöröshagymát egészben, 5 gerezd tiszított fokhagymát, 10 db szemes borsot, 3 szem borókabogyót és sót. Kb két órát főzzük.

A megmosott csülköt, körmöt szintén abáljuk, melléteszünk egy fél vagy 1 kisebb fej vöröshagymát egészben, 3 gerezd tiszított fokhagymát, 8 db szemes borsot, 3 szem borókabogyót és sót. Kb 45 percig főzzük.

Utána a csülköt hideg víz alatt hűtjük, kicsontozzuk és kb 2*2 cm-es darabokra vágjuk.

A felolvasztott és forrósított zsíron kisütjük az apró kockákra vágott füstölt szalonnát, hozzáadjuk a kockázott vöröshagymát és lassú tűzön üvegesre pároljuk, majd a 3-4 gerezd darabolt fokhagymát is hozzáadunk és együtt pirítjuk.

A tűzről lehúzva hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és gyors kevergetés mellett felöntjük forró vízzel, enyhén sózva pörkölt alapot készítünk. Ekkor hozzáadjuk a körmöt, felkockázott bőrös csülökhúst a csontokkal együtt.

Az abált pacalt kb 1*5 cm-es csíkokra vágjuk és hozzáadjuk a csülökhöz, majd belekeverjük a paradicsomot és a feldarabolt paprikát.

Fűszerezzük a mozsárban összetört borókabogyóval, köménnyel, frissen darált borssal és babérlevéllel. Fedő alatt kb 60–80 perc alatt puhára főzzük.

Ha szükséges, sózzuk, forró vízzel pótoljuk a folyadékot, de egyszerre mindig csak kevéssel, ekkor lesz finom sűrű a szaftja.

Köményes főtt kurmplival, kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
tibor52
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is