Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pacalpörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg pacal (fagyasztottból nem az igazi)
  • 4 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • 1 kevés csípős paprika
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • zsír (vagy olaj)

Elkészítése

Előkészítés

A pacalt alaposan megmossuk, majd egy nagy fazékban feltesszük főni egy egész fej vöröshagymával együtt. Körülbelül 40–50 percig főzzük, majd leszűrjük.

Pörkölt alap

Közben elkészítjük a pörkölt alapot: a zsíron vagy olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított paradicsomot és a paprikát. Megszórjuk pirospaprikával, és jól elkeverjük.

Főzés

A megfőtt pacalt csíkokra vágjuk, az alaphoz adjuk, majd felengedjük vízzel. Sóval, borssal, őrölt köménnyel és csípős paprikával ízesítjük. Lassú tűzön főzzük 3–4 órán keresztül, közben az elfőtt vizet pótoljuk, amíg a hús teljesen megpuhul.

Tipp

Friss, ropogós parasztkenyérrel a legfinomabb, de főtt burgonyával is tálalhatjuk. A hosszú főzés miatt érdemes nagyobb adagot készíteni, mert másnapra még jobban összeérnek az ízek.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pacalporkolt/