Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Szószhoz: 1 nagy padlizsán 2 dl főzőtejszín só bors 6 dl víz 1 ek liszt 2 ek mustár 1 kk dijoni mustár 1 ek cukor 1 gerezd fokhagyma 1 kk citromlé Golyókhoz: 50 dkg darált pulyka só bors majoránna fél fej vöröshagyma felkockázva 2 gerezd fokhagyma kevés zsiradék (nálam kókuszolaj) Körethez: 1 bögre hántolt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.10.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

Szószhoz:

  • 1 nagy padlizsán
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • 6 dl víz
  • 1 ek liszt
  • 2 ek mustár
  • 1 kk dijoni mustár
  • 1 ek cukor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kk citromlé

Golyókhoz:

  • 50 dkg darált pulyka
  • bors
  • majoránna
  • fél fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés zsiradék (nálam kókuszolaj)

Körethez:

  • 1 bögre hántolt árpa (vagy rizs)
  • 1 ek ételízesítő
  • 2 bögre víz


Elkészítése:

Az árpát egy éjszakára beáztatjuk. Leöntjük az áztató vizet, majd felöntjük a dupla mennyiségű vízzel, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt. Így főzzük fedő alatt, kevergetés nélkül, míg az összes vizet fel nem szívja, és teljesen meg nem puhul.

A húsgolyó alapanyagait egy tálba öntjük, és kézzel összedolgozzuk, majd diónyi golyókat formázunk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, és 250 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Félidőben pedig megfordítjuk mindet, így a saját zsírjukban pirulnak meg.

A szószhoz a padlizsánt megpucoljuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd némi kókuszolajat is teszünk alá. Így sütjük 180 fokon 20- 30 percig. Miután kivettük a sütőből, felöntjük egy edényben 6 dl vízzel, és puhára főzzük a fokhagymával együtt, végül kézi krumplinyomóval szétnyomkodjuk kissé, amúgy rusztikusan. Ízesítjük mustárral, citromlével, cukorral, és ha szükséges sóval, borssal is.

A tejszínt a liszttel elkeverjük, így adjuk fokozatosan a padlizsános masszánkhoz. Kis vízzel még hígíthatjuk, ha szükséges. Ehhez adjuk hozzá a húsgolyókat, és együtt is rotyogtatjuk még 5 percig.

A főtt árpával kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is