Elkészítése
Hozzávalók:
- 5-10 dkg árpagyöngy (gersli)
- 50 dkg paprika
- 2 paradicsom
- 1 kisebb padlizsán
- 1 kis fej vöröshagyma
- olívaolaj, vagy kókuszzsír
- pirospaprika
- só
- bors
- 1-2 tojás
Elkészítése:
A gerslit beáztatjuk éjszakára, másnap sós vízben megfőzzük, amibe teszünk egy gerezd fokhagymát.
A paprikát, a paradicsomot és egy kisebb padlizsánt felkockázunk/szeletelünk.
Egy kis fej vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolunk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a zöldségeket, sóval, borssal ízesítjük.
Amikor megpuhult a padlizsán is, és a paprika is, belekeverjük a gerslit, ráütünk egy-két tojást, és készre főzzük.
Finom, egészséges, diétás
[box style=”info”]Teljes kiőrlésű lisztből készült pirítóssal tálaltam.[/box]

