Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Padlizsános lecsó árpagyönggyel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 5-10 dkg árpagyöngy (gersli)
  • 50 dkg paprika
  • 2 paradicsom
  • 1 kisebb padlizsán
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • olívaolaj, vagy kókuszzsír
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • 1-2 tojás


Elkészítése:

A gerslit beáztatjuk éjszakára, másnap sós vízben megfőzzük, amibe teszünk egy gerezd fokhagymát.

A paprikát, a paradicsomot és egy kisebb padlizsánt felkockázunk/szeletelünk.

Egy kis fej vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolunk, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a zöldségeket, sóval, borssal ízesítjük.

Amikor megpuhult a padlizsán is, és a paprika is, belekeverjük a gerslit, ráütünk egy-két tojást, és készre főzzük.

Finom, egészséges, diétás

[box style=”info”]Teljes kiőrlésű lisztből készült pirítóssal tálaltam.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/padlizsanos-lecso-arpagyonggyel/