Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Padlizsános lecsó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg paprika (apróra vágva )
  • 0,5 kg paradicsom (hámozva, apróára vágva )
  • 2 db padlizsán (hámozva, apróra vágva )
  • 3 db vöröshagyma (apró kockákra vágva )
  • 5 gerezd fokhagyma (apróra vágva )
  • olívaolaj
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • sör

Elkészítése

A hagymát egy serpenyőben kevés olíva olajon pirítsuk meg, majd ha megpirult, akkor tegyük bele a felszeletelt paprikát, a paradicsomot és a padlizsánt. Ezt követően jöhetnek a fűszerek: a bors, a kömény és a só. A lecsóhoz hasonlóan a padlizsános lecsót is süssük, ne pedig fedő alatt pároljuk. Ha a zöldségek elveszítenék a víztartalmukat, akkor azt egy kevés sörrel pótoljuk.

A padlizsános lecsót fogyaszthatják magában, kenyérrel, vagy rizzsel.

Ehhez az ételhez válasszanak egy könnyű fehérbort, mondjuk egy jó minőségű olaszrizlinget.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/padlizsanos-lecso/