Elkészítése
A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát kis kockákra, a kolbászt nagyobb darabokra szeleteljük. A szalonnát egy lábasban kisütjük, majd ezen a zsíron üvegesre dinszteljük a hagymát.
Hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük annyi vízzel, hogy a krumplit háromnegyedig ellepje. Körülbelül 20 percig főzzük, míg a burgonya majdnem teljesen megpuhul.
Közben a lisztből, tojásból és egy csipet sóból galuskatésztát keverünk, és beleszaggatjuk a levesbe. Ekkor adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt is, és az egészet további 10 percig főzzük.
Friss kenyérrel és házi csalamádéval kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
