Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paprikás burgonya kolbásszal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 szál parasztkolbász
  • 2 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • só

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csipet só

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk, nagyobb hasábokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát kis kockákra, a kolbászt nagyobb darabokra szeleteljük. A szalonnát egy lábasban kisütjük, majd ezen a zsíron üvegesre dinszteljük a hagymát.

Hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük annyi vízzel, hogy a krumplit háromnegyedig ellepje. Körülbelül 20 percig főzzük, míg a burgonya majdnem teljesen megpuhul.

Közben a lisztből, tojásból és egy csipet sóból galuskatésztát keverünk, és beleszaggatjuk a levesbe. Ekkor adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt is, és az egészet további 10 percig főzzük.

Friss kenyérrel és házi csalamádéval kínáljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paprikas-burgonya-kolbasszal/