Elkészítése
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és fűszerezzük sóval, borssal, valamint füstölt kockával. Ezután hozzáadjuk a felkockázott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor a krumpli félig megfőtt, hozzáadjuk a felszeletelt virslit, és tovább főzzük, amíg minden megpuhul.
A csipetkéhez két tojást összekeverünk sóval, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. A tésztából hengert formálunk, majd késsel kis darabokat vágunk belőle, és a forrásban lévő krumpliba tesszük. Addig főzzük, amíg a csipetkék megpuhulnak.
Jó étvágyat kívánunk!
Sztori:
Nyolc hónapja élek Londonban, és mivel itt sajnos nem kapható füstölt kolbász, füstölt kockát használok, ami remek helyettesítő. A nokedli helyett csipetkét készítek, mivel a liszt itt másmilyen, és nem lehet vizet hozzáadni, mert szétmegy a vízben. Ezért csak tojással készítem a tésztát.
