Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paprikás krumpli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 400 g burgonya
  • 2 fej hagyma
  • 1/4 szál csípős kolbász
  • 2-3 szál virsli
  • 100 g füstölt sonka
  • 3 szelet zsírszalonna
  • só, vagy ételízesítő
  • pirospaprika
  • liszt (aki sűrűbben szereti)


Elkészítése:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben elkezdjük pirítani.
Amikor zsírt engedett, a szintén apróra vágott vöröshagymát hozzáadjuk, és tovább pirítjuk.

Amikor üveges a hagyma, a tűzről félrehúzva befűszerezzük pirospaprikával, sóval/ételízesítővel, és ha sűrűbben szeretjük, szórjunk rá 1 ek lisztet is.

Hozzákeverjük a kockákra vágott burgonyát és a füstölt sonkát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és visszatesszük főni.

Közben felkarikázzuk a virslit és a kolbászt, és amikor a burgonya majdnem jó, hozzáadjuk a krumplihoz. További kb. 5 percig főzzük, és kész.

[box style=”info”]Ha egy kicsit fel akarod meg dobni, a burgonyával egyszerre tegyél hozzá 1 marék savanyú káposztát, és úgy főzd meg. Arra figyelj, hogy kicsit több vizet önt sár, és amikor kész, készíts egy tejfölös habarást, ezzel forrald össze, és tálalhatod.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paprikas-krumpli-7/