Elkészítése
A bográcsba öntjük az olajat, és a felkockázott szalonnát kisütjük rajta, amíg szép piros nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és egy kevés sót, hogy a hagyma levet eresszen, és inkább párolódjon, mint süljön.
Amikor a hagyma megfonnyadt, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a köménymagot. A fokhagymát és a köményt alaposan összedolgozzuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Kevergetjük, amíg illatozni kezdenek, majd hozzáadjuk az őrölt borsot és a fűszerpaprikát. Rövid ideig keverjük, hogy a paprika szép színt adjon, de ne égjen meg.
Ezután hozzáadjuk a cikkekre vágott krumplit, és néhányszor átforgatjuk a fűszeres alapon, hogy kissé pörkölődjön. Felöntjük a paprikából és paradicsomból készült “szottyal”, majd megsózzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el teljesen a krumplit.
A krumplit időnként megkavarva szép lassan főzzük. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és tovább főzzük. A főzés vége felé beletesszük a karikára vágott virslit is, és addig főzzük, amíg a virsli megpuhul.
Tálalás előtt a bográcsból kiszedjük a paprikás krumplit, és friss, házi kenyérrel kínáljuk.
