Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paprikás krumpli bográcsban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

A hozzávalók 20 literes bográcshoz értendőek! Min. 20 személy jól lakik belőle!

  • 10 kg krumpli
  • 2 kg hagyma
  • 2 üveg lecsó
  • pár szelet füstölt szalonna
  • 1 kg szeletelt kolbász
  • 1 ek zsír
  • só, bors, köménymag, őrölt édes paprika
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • kevés bazsalikom, kevés kakukkfű

A galuskához:

  • 1/2 kg liszt
  • 5 tojás
  • kevés víz
  • csipet só


Elkészítése:

Kezdő bográcsozóknak ajánlom! Nehéz elrontani.

Lobogó tűzre tesszük a bográcsot. 1 ek. zsírban megpirítjuk a kakastarélyra vágott szalonnát, majd kiszedjük. A forró zsírban üvegesre pároljuk a hagymát, majd 1 evőkanál köménymaggal tovább pirítjuk.

Pár perc után hozzáadjuk a lecsót, az erős paprikát, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vízzel. Addig főzzük amíg a hagyma jól meg nem fő. ( kb. 40 perc )

A hasábra vágott krumplit is beletesszük. Annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Újabb 15 perc főzés következik, miközben kikeverjük a galuskát. Lazára keverjük. Én a főzőlével szoktam hígítani.

Mikor a krumpli félkemény beleszaggatjuk a galuskát. Ha szaggatóval csináljuk közben időnként keverjük meg, hogy ne álljon össze a tészta.

A végén beletesszük a kolbászt, és a zöld fűszereket. Ne felejtsük többször kóstolni főzés közben. Ha az elején kicsit sósnak tűnik, ne izguljunk, mert a krumpli sok sót felvesz.

Tálaláskor, ha még nem ették meg a nézelődők, a sült szalonnával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paprikas-krumpli-bogracsban-2/