Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paprikás krumpli bográcsban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg burgonya ( cikkekre vágva)
  • 3 közepes fej vöröshagyma (kockázva )
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg húsos szalonna
  • 1 szál csípős kolbász
  • 0,5 kg virsli
  • 1 kávéskanálnyi köménymag
  • 1 kicsi babérlevél
  • bors
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • paprika
  • paradicsom
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítése

A bográcsba öntjük az olajat, és a felkockázott szalonnát kisütjük rajta, amíg szép piros nem lesz. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és egy kevés sót, hogy a hagyma levet eresszen, és inkább párolódjon, mint süljön.

Amikor a hagyma megfonnyadt, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a köménymagot. A fokhagymát és a köményt alaposan összedolgozzuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Kevergetjük, amíg illatozni kezdenek, majd hozzáadjuk az őrölt borsot és a fűszerpaprikát. Rövid ideig keverjük, hogy a paprika szép színt adjon, de ne égjen meg.

Ezután hozzáadjuk a cikkekre vágott krumplit, és néhányszor átforgatjuk a fűszeres alapon, hogy kissé pörkölődjön. Felöntjük a paprikából és paradicsomból készült “szottyal”, majd megsózzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ne lepje el teljesen a krumplit.

A krumplit időnként megkavarva szép lassan főzzük. Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, és tovább főzzük. A főzés vége felé beletesszük a karikára vágott virslit is, és addig főzzük, amíg a virsli megpuhul.

Tálalás előtt a bográcsból kiszedjük a paprikás krumplit, és friss, házi kenyérrel kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paprikas-krumpli-bogracsban/