Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paprikás krumpli debrecenivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 főre

  • 1 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 pár debreceni
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • só

A galuskához

  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 csipet só
Paprikás krumpli debrecenivel

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyobb hasábokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, a szalonnát pedig kis kockákra daraboljuk. A szalonnát serpenyőben kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, megszórjuk pirospaprikával, majd annyi vizet öntünk rá, hogy a burgonyát háromnegyed részig ellepje. Körülbelül 20 percig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Közben a lisztből, tojásból és egy csipet sóból galuskatésztát keverünk, majd beleszaggatjuk a forró burgonyás alapba. Végül hozzáadjuk a debrecenit, és további 10 percig együtt főzzük az ételt.

Friss kenyérrel és házi csalamádéval tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paprikas-krumpli-debrecenivel/