Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 db krumpli
- 1 tojás
- 3 ek liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek őrölt piros paprika
- 15 dkg kolbász
- 1 db zöld paprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek mangalica zsír
- só
Elkészítése:
A hagymát kockára vágjuk, majd a mangalica zsíron megdinszteljük. Rátesszük a hasábbokra vágott krumplit, a karikára vágott kolbászt és tovább pirítjuk.
Rászórjuk a piros paprikát és gyorsan összekeverjük, oldjuk a színét, utána felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Sózzuk, beletesszük a paradicsomot, a zöld paprikát. Lassú tűzön főzzük, amikor majdnem kész akkor beleszaggatjuk a galuskát.
1 tojáshoz hozzáadjuk a lisztet és lágy galuska tésztát készítünk belőle.
[box style=”info”]Mi kovászos uborkával esszük.[/box]

