Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paprikás krumpli hosszú lével recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 közepes szem krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 5 szál füstölt pulyka virsli
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 kk só
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 kk házi darált pirospaprika
  • 3-4 ek olaj


Elkészítése:

A megtisztított krumplikat nagyobb darabokra vágjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, a virslit karikára vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.

A lángról lehúzva megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd beleforgatjuk a krumplit. Felengedjük kb. 5 dl vízzel (a lényeg, hogy ellepje) és ízesítjük a fűszerekkel.

Ha felfőtt, hozzáadjuk a virsli karikákat. Ha megpuhult a krumpli, elzárjuk. Melegen, savanyúsággal kínáljuk.

[box style=”info”]Ma egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető ételt dobtam össze, amit még drága Apukám anno nagyon sokat főzött, Ő is szívesen vette a kezébe a fakanalat. Sajnos már többé nem készíti, ezért is különleges számomra ez az étel. Virsli helyett kolbász is szuper bele és nem érdemes a savanyúságot nélkülözni mellőle, nálunk ez most savanyú káposzta volt.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paprikas-krumpli-hosszu-level/