Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 1 ek zsír
- 1 vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 tk só
Elkészítése:
A szalonnát kockára vágjuk, és a zsíron megpirítjuk. Rádobjuk a felkockázott vöröshagymát, és megdinszteljük.
Megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, és 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cikkekre vágott burgonyát, a felszeletelt kolbászt, és megsózzuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el a burgonyát, közben néha megkeverve készre főzzük.
Savanyúsággal, friss kenyérrel tálaljuk.

