Elkészítése
Először is tisztítsuk meg a zöldségeket. A vöröshagymát apró kockákra, a paprikát nagyobb kockákra vágjuk, míg a paradicsomot szeletekre daraboljuk. A burgonyát hasábokra vágjuk, de kicsit szélesebbre, mint a szokásos hasábburgonya. A felszeletelt burgonyát tegyük vízbe, amíg elkészítjük a pörköltalapot. Vágjuk fel a kolbászt is tetszés szerint.
Egy serpenyőben hevítsük fel a zsiradékot, és dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, tegyük bele a felszeletelt kolbászt, és pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a paprikát, majd a paradicsomot. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy az étel ne süljön le.
Amikor a paprika és a paradicsom jól szétfőtt, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá az őrölt paprikát. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt burgonyát, és az egészet öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a krumplit. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a felszeletelt fokhagymát, köményt, piros aranyat, valamint a vörösbort.
Fedjük le az edényt, és főzzük addig, amíg a burgonya teljesen megpuhul, és könnyen darabolható lesz. Az étel jó hosszú lével készült, mert mi így szeretjük, de ha sűrűbben szeretnénk, a főzés végén párologtassuk el a felesleges folyadékot.
