Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos burgonya húsgombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 210 g paradicsompüré (3*70 g)
  • olaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 szál zellerlevél
  • 2 evőkanál cukor
  • 8 dkg rizs
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • bors
  • só
  • majoránna

Elkészítése

A gombócokat elkészítjük. A darált húst, tojást, az előfőzött rizst, sót, borsot, majoránnát ízlés szerint összekeverjük. Gombócokat formázunk a masszából és félretesszük.

Egy edényben kb 2 liter vegetás vizet forralunk, beledobjuk a zeller levelet és ebben főzzük meg a gombócokat.

Közben a hámozott és kockázott burgonyát is megfőzzük. A gombócokat kiszedjük az edényből.

Az olajon a liszttel világos rántás készítünk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a paradicsompürét, majd ezt a rántást a gombóc levéhez adjuk és összeforraljuk.

Végül visszarakjuk a gombócokat, a megfőtt burgonyát és óvatosan összekeverjük. Kevés cukrot adunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paradicsomos-burgonya-husgomboccal/