Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Paradicsomos húsgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Paradicsomlé főzése A paradicsomlét és a vizet egy kb. 4-5 literes fazékba tesszük, és feltesszük főni. Húsgombóc elkészítése A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, fokhagymát, rizst és pirospaprikát. Jól összekeverjük, majd állni hagyjuk, amíg a paradicsom felforr. Gombócok formázása Kisebb tyúktojás nagyságú gombócokat formázunk vizes kézzel, és a felforrt paradicsomba […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.02.

Hozzávalók

Elkészítése

Paradicsomlé főzése

A paradicsomlét és a vizet egy kb. 4-5 literes fazékba tesszük, és feltesszük főni.

Húsgombóc elkészítése

A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, fokhagymát, rizst és pirospaprikát. Jól összekeverjük, majd állni hagyjuk, amíg a paradicsom felforr.

Gombócok formázása

Kisebb tyúktojás nagyságú gombócokat formázunk vizes kézzel, és a felforrt paradicsomba óvatosan beletesszük. Mikor újra felforrt, lassabb tűzön tovább főzzük kb. fél óráig.

Sűrítés és befejezés

A lisztet és a cukrot elkeverjük egy kis hideg vízzel, majd a főzőlével elkeverve a már megfőtt gombócokra öntjük. Egyet forralunk rajta, majd elzárjuk a gázt. Állni hagyjuk kb. 20 percet, hogy a gombócok magukba szívják az édes paradicsomlét. Aki édesebben szereti, tehet bele több cukrot.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tejmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is