Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Paradicsomos húsgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darált húst, a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot és a nyers rizst alaposan összedolgozzuk. A masszából egyforma méretű gombócokat formázunk, majd egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk őket. A gombócokat felöntjük a paradicsomlével (vagy vegyesen paradicsomlével és lecsóval), majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Közepes lángon, lefedve puhára főzzük kb. 30-40 perc alatt. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Barna Pap Monika
Beküldte: 2013.05.20.

Hozzávalók a gombóchoz

és még

Elkészítése

A darált húst, a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot és a nyers rizst alaposan összedolgozzuk. A masszából egyforma méretű gombócokat formázunk, majd egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk őket.

A gombócokat felöntjük a paradicsomlével (vagy vegyesen paradicsomlével és lecsóval), majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Közepes lángon, lefedve puhára főzzük kb. 30-40 perc alatt.

Közben a zsírt vagy olajat egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk. A rántást hideg vízzel felöntjük, gyorsan csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő paradicsomos léhez öntjük.

A szószt összeforraljuk, és ízlés szerint cukorral vagy édesítőszerrel beállítjuk az ízét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is