Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos húsgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a gombóchoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • kb 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • 15 dkg rizs

és még

  • 1,5 liter paradicsomlé
  • 0,5 liter víz
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál zsír (a rántáshoz )
  • cukor

Elkészítése

A darált húst, a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot és a nyers rizst alaposan összedolgozzuk. A masszából egyforma méretű gombócokat formázunk, majd egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk őket.

A gombócokat felöntjük a paradicsomlével (vagy vegyesen paradicsomlével és lecsóval), majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Közepes lángon, lefedve puhára főzzük kb. 30-40 perc alatt.

Közben a zsírt vagy olajat egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk. A rántást hideg vízzel felöntjük, gyorsan csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő paradicsomos léhez öntjük.

A szószt összeforraljuk, és ízlés szerint cukorral vagy édesítőszerrel beállítjuk az ízét.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paradicsomos-husgomboc-2/