A darált húst, a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot és a nyers rizst alaposan összedolgozzuk. A masszából egyforma méretű gombócokat formázunk, majd egy nagyobb lábasba sorakoztatjuk őket.
A gombócokat felöntjük a paradicsomlével (vagy vegyesen paradicsomlével és lecsóval), majd annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Közepes lángon, lefedve puhára főzzük kb. 30-40 perc alatt.
Közben a zsírt vagy olajat egy kisebb serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett világos zsemleszínűre pirítjuk. A rántást hideg vízzel felöntjük, gyorsan csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett a forrásban lévő paradicsomos léhez öntjük.
A szószt összeforraljuk, és ízlés szerint cukorral vagy édesítőszerrel beállítjuk az ízét.