Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Paradicsomos húsgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a paradicsomos húsgombóc klasszikus, házias étel, amely kiadós és laktató fogás ebédre vagy vacsorára. A fűszeres húsgombócok a paradicsomos mártásban főnek meg, így az ízek szépen összeérnek. Rizzsel vagy friss kenyérrel tálalva a legfinomabb.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Paradicsomos alap

Egy nagy fazékba öntjük a paradicsomlevet és annyi vizet, hogy elegendő legyen a gombócok főzéséhez. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük, majd feltesszük melegedni.

Húsgombóc elkészítése

A darált húst a rizzsel, a tojásokkal, zúzott fokhagymával és ízlés szerinti sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel és kevés bazsalikommal összedolgozzuk. Tojás nagyságú gombócokat formázunk belőle, majd óvatosan a forró paradicsomos alapba engedjük. Közepes lángon, lefedve kb. 40 percig főzzük.

Márta sűrítése

Amikor a gombócok megpuhultak, a sűrített paradicsomot kevés vízzel elkeverjük, és hozzáadjuk az ételhez. Lisztből és kevés olajból rántást készítünk, majd a paradicsomos mártást ezzel sűrítjük. Sóval és kevés cukorral ízesítjük.

Tipp

A mártás íze még teltebb lesz, ha egy kevés vörösbort is adunk hozzá főzés közben. Tálaláskor megszórhatjuk friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is