Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos húsgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált sertéscomb
  • 15 dkg rizs
  • 3 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 360 g sűrített paradicsom
  • paradicsomlé (ízlés szerint)
  • víz
  • só
  • bors
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • bazsalikom
  • liszt
  • olaj
  • cukor

Elkészítése

Paradicsomos alap

Egy nagy fazékba öntjük a paradicsomlevet és annyi vizet, hogy elegendő legyen a gombócok főzéséhez. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük, majd feltesszük melegedni.

Húsgombóc elkészítése

A darált húst a rizzsel, a tojásokkal, zúzott fokhagymával és ízlés szerinti sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel és kevés bazsalikommal összedolgozzuk. Tojás nagyságú gombócokat formázunk belőle, majd óvatosan a forró paradicsomos alapba engedjük. Közepes lángon, lefedve kb. 40 percig főzzük.

Márta sűrítése

Amikor a gombócok megpuhultak, a sűrített paradicsomot kevés vízzel elkeverjük, és hozzáadjuk az ételhez. Lisztből és kevés olajból rántást készítünk, majd a paradicsomos mártást ezzel sűrítjük. Sóval és kevés cukorral ízesítjük.

Tipp

A mártás íze még teltebb lesz, ha egy kevés vörösbort is adunk hozzá főzés közben. Tálaláskor megszórhatjuk friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paradicsomos-husgomboc-3/