Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Paradicsomos húsgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg darált sertés comb 20 dkg rizs 1 fej vöröshagyma 6 dl sűrített paradicsom víz cukor bors só őrölt kömény 1 tojás olaj szárított petrezselyem Elkészítése: A rizst enyhén sós vízben szinte teljesen puhára főzzük, majd kihűtjük. A darált húst sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük, majd hozzáadjuk a főtt rizst és a tojást. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertés comb
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 dl sűrített paradicsom
  • víz
  • cukor
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 tojás
  • olaj
  • szárított petrezselyem


Elkészítése:

A rizst enyhén sós vízben szinte teljesen puhára főzzük, majd kihűtjük. A darált húst sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük, majd hozzáadjuk a főtt rizst és a tojást. Ezeket jól összedolgozzuk, és gombócokat formázunk.

A gombócokat enyhén sós vízben előfőzzük. Ameddig a gombócok főnek, a vöröshagymát megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. A sűrűséget víz hozzáadásával módosíthatjuk. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá, majd felforraljuk.

A megfőtt gombócokat óvatosan a paradicsomos mártásba helyezzük. Tálaláskor szárított petrezselyemmel díszíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is