Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Paradicsomos húsgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g pulyka darált hús 1 kis fej vöröshagyma 1 tojás 100 g rizs só feketebors (őrölt) fűszerpaprika 1 leveskocka 3 evőkanál étolaj 3 evőkanál búzaliszt 160 g sűrített paradicsom kristálycukor Elkészítése: A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást az apróra vágott hagymát, rizst, ízesítjük sóval, borsssal, pirospaprikával, majd jól összekeverjük és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KisKrisztike
Beküldte: 2017.11.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g pulyka darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 100 g rizs
  • feketebors (őrölt)
  • fűszerpaprika
  • 1 leveskocka
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 evőkanál búzaliszt
  • 160 g sűrített paradicsom
  • kristálycukor

    Elkészítése:

A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást az apróra vágott hagymát, rizst, ízesítjük sóval, borsssal, pirospaprikával, majd jól összekeverjük és gombócokat formázunk belőle.

Vizet forralunk egy nagy edényben, amibe beletesszük a leveskockát, majd takaréklángon kb 1 órán át főzzük a gombócokat benne.

Egy lábasban/serpenyőben pici olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk (rántást készítünk). Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett összekeverjük a gombóccal.

Ízlés szerint adhatunk hozzá még sót és cukrot.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
KisKrisztike
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is