Elkészítése
Hozzávalók:
- 500 g pulyka darált hús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 100 g rizs
- só
- feketebors (őrölt)
- fűszerpaprika
- 1 leveskocka
- 3 evőkanál étolaj
- 3 evőkanál búzaliszt
- 160 g sűrített paradicsom
- kristálycukor
Elkészítése:
A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást az apróra vágott hagymát, rizst, ízesítjük sóval, borsssal, pirospaprikával, majd jól összekeverjük és gombócokat formázunk belőle.
Vizet forralunk egy nagy edényben, amibe beletesszük a leveskockát, majd takaréklángon kb 1 órán át főzzük a gombócokat benne.
Egy lábasban/serpenyőben pici olajon a lisztet zsemleszínűre pirítjuk (rántást készítünk). Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és folyamatos keverés mellett összekeverjük a gombóccal.
Ízlés szerint adhatunk hozzá még sót és cukrot.


