Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Paradicsomos húsgombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst, a megmosott rizst, a tojást, borsot, sót, oregánót, bazsalikomot, majoránnát, fűszerpaprikát, hagymákat (reszelve) összekeverjük. Egy laposabb edénybe vizet engedünk. A masszából gombócokat formálunk és a vízbe engedjük. A babérlevelet mellé rakjuk és feltesszük a tűzhelyre, majd forrástól számítva kb fél óráig főzzük. Közben a paradicsomokat meghámozzuk és a reszelőn lereszeljük, majd hozzáöntjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
iluska receptjei
Beküldte: 2019.08.28.

Hozzávalók

Elkészítése

A húst, a megmosott rizst, a tojást, borsot, sót, oregánót, bazsalikomot, majoránnát, fűszerpaprikát, hagymákat (reszelve) összekeverjük.

Egy laposabb edénybe vizet engedünk. A masszából gombócokat formálunk és a vízbe engedjük. A babérlevelet mellé rakjuk és feltesszük a tűzhelyre, majd forrástól számítva kb fél óráig főzzük.

Közben a paradicsomokat meghámozzuk és a reszelőn lereszeljük, majd hozzáöntjük a golyókhoz. A levét cukorral, sóval, apróra vágott zellerzölddel és borssal ízlés szerint ízesítjük.

10 perc lassú főzés után rántással besűrítjük. Ha hígnak gondoljuk, csinálunk még rá rántást.

Rántás: a felolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, majd pirítjuk kicsit. 1 teáskanálnyi fűszerpaprikát adunk hozzá, majd rögtön kevés vízzel felengedjük és az egészet a húsgombóchoz adjuk.

Összefőzzük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
iluska receptjei
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is