Elkészítése
A húst, a megmosott rizst, a tojást, borsot, sót, oregánót, bazsalikomot, majoránnát, fűszerpaprikát, hagymákat (reszelve) összekeverjük.
Egy laposabb edénybe vizet engedünk. A masszából gombócokat formálunk és a vízbe engedjük. A babérlevelet mellé rakjuk és feltesszük a tűzhelyre, majd forrástól számítva kb fél óráig főzzük.
Közben a paradicsomokat meghámozzuk és a reszelőn lereszeljük, majd hozzáöntjük a golyókhoz. A levét cukorral, sóval, apróra vágott zellerzölddel és borssal ízlés szerint ízesítjük.
10 perc lassú főzés után rántással besűrítjük. Ha hígnak gondoljuk, csinálunk még rá rántást.
Rántás: a felolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, majd pirítjuk kicsit. 1 teáskanálnyi fűszerpaprikát adunk hozzá, majd rögtön kevés vízzel felengedjük és az egészet a húsgombóchoz adjuk.
Összefőzzük és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!









