Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos húsgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg darált hús (sertéslapocka)
  • 150 g rizs
  • 1 tojás
  • 4 darab paradicsom
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • só
  • 2 darab babérlevél
  • majoránna
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 4 darab zellerlevél
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítése

A húst, a megmosott rizst, a tojást, borsot, sót, oregánót, bazsalikomot, majoránnát, fűszerpaprikát, hagymákat (reszelve) összekeverjük.

Egy laposabb edénybe vizet engedünk. A masszából gombócokat formálunk és a vízbe engedjük. A babérlevelet mellé rakjuk és feltesszük a tűzhelyre, majd forrástól számítva kb fél óráig főzzük.

Közben a paradicsomokat meghámozzuk és a reszelőn lereszeljük, majd hozzáöntjük a golyókhoz. A levét cukorral, sóval, apróra vágott zellerzölddel és borssal ízlés szerint ízesítjük.

10 perc lassú főzés után rántással besűrítjük. Ha hígnak gondoljuk, csinálunk még rá rántást.

Rántás: a felolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a lisztet, kevergetjük, majd pirítjuk kicsit. 1 teáskanálnyi fűszerpaprikát adunk hozzá, majd rögtön kevés vízzel felengedjük és az egészet a húsgombóchoz adjuk.

Összefőzzük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paradicsomos-husgomboc-7/