Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Fasírtok, gombócok

Paradicsomos húsgombóc hasábburgonyával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húst a kockára vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, az átmosott rizzsel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk és vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle. Egy edénybe 1,5 liter vizet teszünk, felforraljuk, beletesszük a gombócokat, majd lassú lángon fedő alatt legalább 30-35 perc alatt puhára főzzük. Legvégül egy szűrőkanállal kivesszük és beletesszük a paradicsomszószba. Mialatt fő […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pontycomb
Beküldte: 2020.12.21.

Hozzávalók

Továbbá

Körethez

Elkészítése

A húst a kockára vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, az átmosott rizzsel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk és vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle.

Egy edénybe 1,5 liter vizet teszünk, felforraljuk, beletesszük a gombócokat, majd lassú lángon fedő alatt legalább 30-35 perc alatt puhára főzzük.

Legvégül egy szűrőkanállal kivesszük és beletesszük a paradicsomszószba.

Mialatt fő a húsgombóc, egy kisebb lábasban az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paradicsomlevet, fűszerezzük sóval, cukorral, beletesszük a zellerszárat és felforraljuk.

A megfőtt gombócokat leszűrjük és beletesszük a paradicsomszószba. 1 perc alatt beforraljuk és kivesszük a zellerszárat.

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, hasábokra vágjuk és enyhén sós, illetve köménymagos vízben puhára főzzük. Leszűrjük és a paradicsomos húsgombóccal külön tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is