Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos húsgombóc hasábburgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált sertésdagadó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál rizs
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál ételízesítő
  • csipet őrölt bors
  • csipet őrölt kömény

Továbbá

  • 1 liter paradicsomlé
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csipet só
  • 1 szál zellerszár

Körethez

  • 70 dkg burgonya
  • 1 teáskanál só
  • csipet egész kömény

Elkészítése

A húst a kockára vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, az átmosott rizzsel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk és vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk belőle.

Egy edénybe 1,5 liter vizet teszünk, felforraljuk, beletesszük a gombócokat, majd lassú lángon fedő alatt legalább 30-35 perc alatt puhára főzzük.

Legvégül egy szűrőkanállal kivesszük és beletesszük a paradicsomszószba.

Mialatt fő a húsgombóc, egy kisebb lábasban az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paradicsomlevet, fűszerezzük sóval, cukorral, beletesszük a zellerszárat és felforraljuk.

A megfőtt gombócokat leszűrjük és beletesszük a paradicsomszószba. 1 perc alatt beforraljuk és kivesszük a zellerszárat.

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, hasábokra vágjuk és enyhén sós, illetve köménymagos vízben puhára főzzük. Leszűrjük és a paradicsomos húsgombóccal külön tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paradicsomos-husgomboc-hasabburgonyaval/