Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos húsgombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 1 liter paradicsomlé
  • 3 db tojás
  • só
  • bors
  • fokhagyma
  • pirospaprika
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 liter víz
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítése

Paradicsomlé főzése

A paradicsomlét és a vizet egy kb. 4-5 literes fazékba tesszük, és feltesszük főni.

Húsgombóc elkészítése

A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, fokhagymát, rizst és pirospaprikát. Jól összekeverjük, majd állni hagyjuk, amíg a paradicsom felforr.

Gombócok formázása

Kisebb tyúktojás nagyságú gombócokat formázunk vizes kézzel, és a felforrt paradicsomba óvatosan beletesszük. Mikor újra felforrt, lassabb tűzön tovább főzzük kb. fél óráig.

Sűrítés és befejezés

A lisztet és a cukrot elkeverjük egy kis hideg vízzel, majd a főzőlével elkeverve a már megfőtt gombócokra öntjük. Egyet forralunk rajta, majd elzárjuk a gázt. Állni hagyjuk kb. 20 percet, hogy a gombócok magukba szívják az édes paradicsomlét. Aki édesebben szereti, tehet bele több cukrot.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paradicsomos-husgomboc/