Paradicsomlé főzése
A paradicsomlét és a vizet egy kb. 4-5 literes fazékba tesszük, és feltesszük főni.
Húsgombóc elkészítése
A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, fokhagymát, rizst és pirospaprikát. Jól összekeverjük, majd állni hagyjuk, amíg a paradicsom felforr.
Gombócok formázása
Kisebb tyúktojás nagyságú gombócokat formázunk vizes kézzel, és a felforrt paradicsomba óvatosan beletesszük. Mikor újra felforrt, lassabb tűzön tovább főzzük kb. fél óráig.
Sűrítés és befejezés
A lisztet és a cukrot elkeverjük egy kis hideg vízzel, majd a főzőlével elkeverve a már megfőtt gombócokra öntjük. Egyet forralunk rajta, majd elzárjuk a gázt. Állni hagyjuk kb. 20 percet, hogy a gombócok magukba szívják az édes paradicsomlét. Aki édesebben szereti, tehet bele több cukrot.
Jó étvágyat!