Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott finomságok

Paradicsomos padlizsán

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A meghámozott, vékonyra szelt padlizsánt lisztben megmártjuk, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd kétszer annyi vizet, sót, borsot és babérlevelet teszünk hozzá. Ezt néhány percig forraljuk, hogy az ízek összeérjenek. Sós vízben kifőzzük a makarónit, és összekeverjük a paradicsommártással, de egy kevés mártást félreteszünk a későbbiekre. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.12.03.

Hozzávalók

A sütéshez

Elkészítése

A meghámozott, vékonyra szelt padlizsánt lisztben megmártjuk, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük.

Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd kétszer annyi vizet, sót, borsot és babérlevelet teszünk hozzá. Ezt néhány percig forraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Sós vízben kifőzzük a makarónit, és összekeverjük a paradicsommártással, de egy kevés mártást félreteszünk a későbbiekre.

A tűzálló tál aljára a kisütött padlizsán felét terítjük. Erre jön a paradicsomos makaróni, amit megszórunk öt deka reszelt sajttal, majd a padlizsán maradékával befedjük. Ráöntjük a maradék mártást, rátördeljük a vajat, és a tetejét vékonyra szelt sajttal beborítjuk.

Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen meg nem olvad és aranyszínű nem lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is