A meghámozott, vékonyra szelt padlizsánt lisztben megmártjuk, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük.
Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd kétszer annyi vizet, sót, borsot és babérlevelet teszünk hozzá. Ezt néhány percig forraljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Sós vízben kifőzzük a makarónit, és összekeverjük a paradicsommártással, de egy kevés mártást félreteszünk a későbbiekre.
A tűzálló tál aljára a kisütött padlizsán felét terítjük. Erre jön a paradicsomos makaróni, amit megszórunk öt deka reszelt sajttal, majd a padlizsán maradékával befedjük. Ráöntjük a maradék mártást, rátördeljük a vajat, és a tetejét vékonyra szelt sajttal beborítjuk.
Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen meg nem olvad és aranyszínű nem lesz.