Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos padlizsán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db padlizsán
  • finomliszt
  • 15 dkg makaróni
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • só
  • bors
  • babérlevél

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A meghámozott, vékonyra szelt padlizsánt lisztben megmártjuk, majd bő, forró olajban aranyszínűre sütjük.

Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd kétszer annyi vizet, sót, borsot és babérlevelet teszünk hozzá. Ezt néhány percig forraljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Sós vízben kifőzzük a makarónit, és összekeverjük a paradicsommártással, de egy kevés mártást félreteszünk a későbbiekre.

A tűzálló tál aljára a kisütött padlizsán felét terítjük. Erre jön a paradicsomos makaróni, amit megszórunk öt deka reszelt sajttal, majd a padlizsán maradékával befedjük. Ráöntjük a maradék mártást, rátördeljük a vajat, és a tetejét vékonyra szelt sajttal beborítjuk.

Az előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen meg nem olvad és aranyszínű nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/paradicsomos-padlizsan/