Elkészítése
A rizst félig megfőzzük. Az előfőzött rizst a darált hússal, tojásokkal, apróra vágott hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, piros paprikával és egy kevés liszttel összedolgozzuk. A masszát káposztalevelekbe csomagoljuk, így készítjük el a szármákat.
A savanyú káposztát átöblítjük, majd egy lábas aljába szórunk belőle egy réteget. Erre rárakjuk a szármákat, majd újabb réteg káposztát teszünk rá. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A legfelső réteg mindig káposzta legyen.
Óvatosan felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, majd hozzáadjuk a fűszereket. Lassú tűzön megfőzzük. A főzés vége felé hozzáadjuk a paradicsomlevet is, és tovább főzzük.
Ha elkészült, egy vékony paprikás rántással besűrítjük. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés
Szoktam beletenni füstölt kolbászt is, de most nem volt itthon, így is nagyon finom lett.
