Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött paprika

Paradicsomos töltött káposzta töltött paprikával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 80 dkg darált sertéshús 2-3 maréknyi rizs 1 l 100%-os paradicsomlé 1 közepes fej káposzta 3 tv paprika só ízlés szerint bors ízlés szerint fűszerpaprika ízlés szerint ételízesítő ízlés szerint 1 gerezd fokhagyma 1,5 csapott ek finomliszt 3 ek napraforgó olaj 2 dl víz Elkészítése: A káposzta közepét kivágjuk, majd forralt, sós vízben megabáljuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
ancsa980
Beküldte: 2015.05.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált sertéshús
  • 2-3 maréknyi rizs
  • 1 l 100%-os paradicsomlé
  • 1 közepes fej káposzta
  • 3 tv paprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 csapott ek finomliszt
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 dl víz


Elkészítése:

A káposzta közepét kivágjuk, majd forralt, sós vízben megabáljuk (nem főzzük, csak puhítjuk), és levelekre bontjuk. (Ha új káposztából csináljuk, vigyázzunk, mert könnyen szétfő, és akkor nehéz megtölteni.)

A darált húst sóval, borssal, delikáttal, pirospaprikával összedolgozzuk. A fokhagymát belereszeljük, majd a riszt is hozzáadjuk. 2 dl vizet is hozzáadunk a káposzta levéből, majd összedolgozás után pár percig félretesszük, hogy a rizs kicsit megszívja magát.

A paprikákat megmossuk, kivesszük a magházát (csumáját), levágunk a felső részből kb. fél centit, hogy egyenes szélét kapjunk, majd megtöltjük a darált húsos töltelékkel.

Egy edény/fazék alját megvizezzük, a megmaradt káposztát kicsi csíkokban belevágjuk. Majd betöltjük a káposztákat is, és szépen belerendezzük a lábasunkba az apró káposzta tetejére. Felülre kerülnek a töltött paprikák.

Felöntjük a fél liter 100% paradicsomlével és vízzel (én a káposzta levét használtam), majd megszórjuk ízlés szerint sóval/ételízesítővel, és fedő alatt felfőzzük.

Kb. 0,5-1 óra főzés után rántást készítünk pirospaprika nélkül: 3 ek olajban 1,5 ek lisztet elkeverünk, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a maradék paradicsomlével, és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a káposztánkat. De vigyázzunk, mert kicsit feljönnek a víz tetejére a töltelékek, így nyomogassuk meg, hogy tudjuk, mennyi is kell, hogy ne legyen túl híg. Majd kb. még 5 percig együtt főzzük, és kész is!

Egy laktató és finom ételt kapunk! Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
ancsa980
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is